+302551024774, +302551028299 secretary@noalex.gr

Ιστιοπλοΐα Τριγώνου

Καλώς ήρθες στο χώρο της ιστιοπλοΐας

Για τους μικρούς θαλασσοπόρους λειτουργεί τμήμα αρχαρίων παιδικής ηλικίας. Είσαι αγόρι ή κορίτσι 7 έως 13 ετών;
Σου αρέσει να αρμενίζεις στον αφρό της καταγάλανης θάλασσας; Θέλεις να γίνεις μέλος μιας χαρούμενης συντροφιάς;

Τι περιμένεις λοιπόν; Σε περιμένουμε για ν’ ανοίξουμε μαζί πανιά!!! Αν ξέρεις να κολυμπάς, πείσε τους γονείς σου να σε φέρουν στο λιμάνι.

Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα για όλους! Διαπιστώστε το μόνοι σας στις σχολές ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Α. που λειτουργούν από το 1967.

Σε περιμένουμε.

Οι έμπειροι εκπαιδευτές συνεργάτες μας, θα αναλάβουν να σε ξεναγήσουν στο μαγικό κόσμο της ιστιοπλοΐας. Από το σύλλογό μας έχουν ήδη βγει ιστιοπλόοι που έχουν επανδρώσει τις εθνικές ομάδες και έχουν συμμετάσχει σε βαλκανικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τέλος στα αγωνιστικά τμήματα οι αθλητές που συμμετέχουν, έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του πραγματικού αγώνα αφού έχουν προηγηθεί προπονήσεις στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα.

Τι θα μάθεις;

Ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, πτυχιούχος και με πείρα στην εκπαίδευση των αρχαριών, θα σε οδηγήσει στα πρώτα σου βήματα, θα σου μεταδώσει τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό του έτσι ώστε να γίνεις σωστός ιστιοπλόος. Το πρόγραμμα, η ύλη και ο τόπος εκμάθησης είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να συμπορεύονται η μάθηση η ψυχαγωγία και η άθληση.

  • Το σκάφος σου (ονοματολογία)
  • Τους ναυτικούς κόμπους που θα χρησιμοποιείς
  • Πώς να αρματώνεις – ξαρματώνεις, κατεβάζεις και ανεβάζεις το σκάφος σου στην θάλασσα
  • Πώς να ξεκινάς καιν πλευρίζεις στην προβλήτα του Ομίλου
  • Πώς να ρυθμίζεις το πανί σου
  • Τις πλεύσεις
  • Πώς να αρμενίζεις
  • Πώς να επαναφέρεις το σκάφος σου στην αρχική του θέση μετά από ανατροπή του (μπατάρισμα)
  • Τους βασικούς ιστιοπλοϊκούς κανόνες

και όταν τελειώσει η αρχική σου εκπαίδευση και πριν αρχίσεις να μαθαίνεις για τους κανονισμούς και την τεχνική της ιστιοπλοΐας με λεπτομέρειες, θα κάνουμε έναν αγώνα μεταξύ των αρχαρίων ιστιοπλόων.

Εμπρός λοιπόν
Έτοιμοι για εκκίνηση…

Πάντα με τη συνοδεία έμπειρων και καταρτισμένων προπονητών, η άθληση γίνεται παιχνίδι.

Λίγα λόγια γύρω απο το άθλημα της Ιστιοπλοϊας

• Η ιστιοπλοϊα είναι άθλημα που δεν έχει ηλικία

• Η ιστιοπλοϊα δεν είναι άθλημα των πλουσίων και η εκπαίδευση είναι φθηνότερη από πολλά άλλα “λαϊκα αθλήματα”.

• Το άθλημα μας δεν είναι επικίνδυνο από άποψη τραυματισμού και περιβάλλοντος, αφού κατα την διάρκεια των μαθημάτων υπάρχει πλήρη παρακολούθηση και επίβλεψη των αθλητών με σωστικό μέσο παράλληλα με την υποχρεωτική χρήση ατομικών σωσιβίων.

• Κάνοντας ιστιοπλοϊα μαθαίνεις να αγαπάς την θάλασσα, να την σέβεσαι, να μην την φοβάσαι, να έρχεσαι κοντά στην φύση, να αποκτάς αυτοπεποίθηση και έλεγχο αφού γίνεσαι καπετάνιος στον σκάφος σου και αργότερα στην ζωή σου, να αποκτάς γνώσεις μετεωρολογίας, ναυτικής τέχνης, στρατηγικής, υλικών και παράλληλα να γυμνάζεσαι και να αθλείσαι συγχρόνως.

• Η Ιστιοπλοία είναι ένα απο τα ελάχιστα αθλήματα που συνδιάζει ομαδικό και ατομικό χαρακτήρα ταυτόχρονα. Η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα προάγει την κοινωνικότητα των παιδιών ενω στα ατομικά ισχυροποιεί την αυτοπεποίθηση του παιδιού.

• Είναι ένα άθλημα μακριά από χρήση αναβολικών.

• Με την ιστιοπλοΐα το παιδί γυμνάζει το σώμα αλλά και τον νου του ισχυροποιεί τον οργανισμό και διαμορφώνει μια δυναμική προσωπικότητα.

• Η δημιουργική ενασχόληση του παιδιού με το άθλημα της ιστιοπλοΐας καθ’όλη την διάρκεια του Χρόνου: Χειμώνα Καλοκαίρι ΜΟΝΟ οφέλη μπορεί να έχει!

• Ο Ν.Ο.Α. αποτελεί ένα προστατευμένο περιβάλλον , μακριά από κακές συνήθειες και πρακτικές σε έναν περιφραγμένο, φυλασσόμενο χώρο που μέσα όλοι λειτουργούν σαν μια οικογένεια με της αρχές συνεργασίας και συμμετοχής.

Ο Ν.Ο.Α. απο το 1964 αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας ενώ γενιές Αλεξανδρουπολιτών τον αγάπησαν ως χώρο άσκησης και τον έβαλαν για πάντα στην καρδιά τους.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το άθλημα της ιστιοπλοΐας ένα Ολυμπιακό Άθλημα με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές χαράς!!!

Η οικογένεια του Ν.Ο.Α. σας περιμένει να γίνετε μέλος της !

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2551028299.

H ακαδημία Optimist λειτουργεί σε δύο (2) περιόδους: Μαίο-Ιούλιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Ο Έφορος Ιστιοπλοίας Ν.Ο.Α.

Θ.Γιαννακίδης

Τμήματα Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας


Στα τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας οι αθλητές προπονούνται με σκοπό την ανάπτυξη των ιστιοπλοϊκών τους δεξιοτήτων. Συμμετέχουν σε διασυλλογικούς , περιφεριακούς , Πανελληνίους και Διεθνείς αγώνες ιστιοπλοΐας. Ο όμιλος μας έχει αγωνιστικά τμήματα στις πιό κάτω κατηγορίες σκαφών:

Κατηγορία Optimist

Η πιο διαδεδομένη ιστιοπλοϊκή κατηγορία. Σκάφη κατασκευασμένα για να μπορούν να τα χειρίζονται παιδιά μικρής ηλικίας. Η αγωνιστική ομάδα του optimist απαρτίζεται απο επιλεγμένα παιδία ηλικίας 9 – 15 ετών.

Κατηγορία Laser 4.7 / Radial / Standard

Με την αλλαγή μόνο του πανιού και του χαμηλότερου ιστού το Laser μπορεί να πλεύσει άνετα σε όλες της συνθήκες αέρα και να παρέχει τη διέγερση αλλά την ελεγχόμενη ναυσιπλοΐα για οποιοδήποτε ναυτικό που ζυγίζει ελάχιστα όπως 35kg. Ο τύπος Laser παρέχει τη δυνατότητα χρήσης τριών διαφορετικών πανιών. Laser 4,7 Μήκος 4,2 μ., πλάτος 1,4 μ., ένα πανί με επιφάνεια 4,7 μ2. Είναι για έναν αθλητή, χρησιμοποιεί έναν χαμηλότερο ιστό για να διατηρήσει ένα ισορροπημένο τιμόνι και μια περιοχή πανιών που είναι 35% μικρότερη από τα Laser Standard. Laser Radial Μήκος 4,2 μ., πλάτος 1,4 μ., ένα πανί με επιφάνεια 5,7 μ2. Είναι για έναν αθλητή. Laser Standard Μήκος 4,2 μ., πλάτος 1,4 μ., μ’ ένα πανί με επιφάνεια 7,1 μ2. Είναι για ένα άτομο.Ολυμπιακή κατηγορία ανδρών.

Κατηγορία 420

Σκάφη μήκους 4,20m με πλήρωμα 2 ατόμων ( κυβερνήτης – πλήρωμα ). Είναι η κατηγορία που ακολουθούν οι αθλητές μετά το optimist και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο προθάλαμος της ολυμπιακής κατηγορίας 470.

Κατηγορία 470

Ολυμπιακή κατηγορία με πολλές Ελληνικές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες. Είναι σκάφη μήκους 4,70m με πλήρωμα 2 ατόμων ( κυβερνήτης – πλήρωμα ).

Κατηγορία Lighting

Σκάφη μήκους 5,80m με πλήρωμα 3 ατόμων ( κυβερνήτης – πλήρωμα -πλήρωμα ). Είναι η κατηγορία που ακολουθούν οι αθλητές αλλά και ενήλικες με ή χωρίς πείρα που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ο όμιλος διαθέτει 2 τέτοια σκάφη.

Δικαιολογητικά εγγραφής

 

Όλα τα δικαιολογητικά συμπληρώνονται αυτόματα ψηφιακά εφόσον συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη  φόρμα,  κάνοντας κλικ στο link εδώ.

Οι 2 αιτήσεις (ΕΙΟ και Ομίλου) θα σας σταλούν συμπληρωμένες  με email. Μπορείτε να τις υπογράψετε ψηφιακά στο link του gov.gr και στην συνέχεια να μας τις ξαναστείλετε με email. Εαν δεν έχετε πρόσβαση στο gov.gr,  μπορείτε να τις εκτυπώσετε, να τις υπογράψετε κανονικά και αφού τις σκανάρετε ή τις φωτογραφήσετε να μας τις ξαναστείλετε με email.

H Κάρτα Υγείας θα σας σταλεί επίσης με email με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία σας . Eίναι το μόνο έντυπο που πρέπει να εκτυπωθεί. Θα πρέπει να  υπογραφεί από καρδιολόγο. Αφού γίνει αυτό μπορείτε να την σκανάρετε ή να την φωτογραφήσετε και να την ξαναστείλετε με email. 

Την απόδειξη κατάθεσης στην ΕΙΟ και την ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης, πρέπει να την ανεβάσετε ηλεκτρονικά στην ίδια φόρμα (ακόμη και screenshot ή φωτογραφία από το κινητό σας).  

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν επιθυμείτε την ηλεκτρονική υποβολή,  μπορείτε να παραλάβετε τα δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή από τον προπονητή ή τον έφορο ιστιοπλοΐας στα γραφεία του ομίλου στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.